П’ятниця , 19.04.2024

На Зборівщині за п’яну їзду на тракторі неповнолітній водій отримав сувору догану

Зборівський районний суд розглянув справу щодо неповнолітнього юнака, який керував трактором у стані алкогольного сп’яніння.

трактор Булат

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівники поліції зафіксували 24 квітня у селі Загір’я, що на Зборівщині. Близько 12.30 правоохоронці зупинили водія трактора “Булат М-200”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 0,42 проміле, що вдвічі вище допустимої норми.

На водія, а ним виявився неповнолітній студент, склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За це порушення юнакові загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій визнав свою провину, щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд постановив юного тракториста визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді суворої догани.

Своє рішення суд аргументував тим, що юнак не має самостійного заробітку, проживає з батьками, які мають на утриманні трьох неповнолітніх дітей, батьки не працюють. Окрім того батько юнака є інвалідом І групи і мати здійснює за ним догляд.

Рішення суду 31 травня набрало законної сили.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
На Зборівщині водій “Фольксвагена” в’їхав в електричну опору і після ДТП вживав алкоголь