Середа , 24.04.2024

У Бережанській громаді позбулися восьми сміттєзвалищ (ФОТО)

На Тернопільщині в одній з громад люди власними силами позбулися одразу восьми сміттєзвалищ. Прибирали непотріб впродовж травня.

Бережани, сміттєзвалище

Як повідомляє Суспільне, усе сталося в Бережанській громаді. Там за місяць керівництво громади разом з її мешканцями позбулося одразу восьми сміттєзвалищ, розташованих поблизу сіл Комарівка, Жуків, Потутори, Надрічне та Біще.

«Найгірша ситуація була з Комарівкою. На околиці села, поблизу траси міжнародного значення М12, люди облаштували величезне стихійне сміттєзвалище, – каже заступник міського голови Бережан Володимир Урдейчук. – Аби впоратися з непотребом, довелося наймати бульдозер. Це обійшлося громаді в 25 тисяч гривень… З іншими локаціями було легше. Радує, що на допомогу відгукнулося багато небайдужих».

Проте, як зазначає керівництво громади, навіть після ліквідації сміттєзвалищ люди продовжують вивозити непотріб у зазначені місця. Не лякають порушників ні штрафи, ні адміністративна відповідальність.

«А де то сміття дівати? Складати в хаті, – обурюється мешканка громади Зоряна. – У селах немає відповідних контейнерів, вже не кажучи про організацію вивезення ТПВ».

Наразі керівництво громади розглядає можливі варіанти розв’язання цієї проблеми.

Христина СЛОТА, фото Суспільне

бережанські новини, сміттєзвалище

Читайте також:
На Тернопільщині козацьку могилу перетворили на сміттєзвалище (ФОТО)