Середа , 24.04.2024

У Ланівцях чоловік за 400 гривень продавав бойову гранату

Лановецький районний суд призначив покарання для місцевого мешканця, який знайшов бойову гранату та намагався продати її.

граната, Ланівці, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, у Ланівцях на ринку чоловік підшукав клієнта і повідомив йому, що зможе роздобути та продати бойову гранату РГД-5. Ціна – 400 гривень.

“Клієнт” погодився. І за якийсь час відбувся факт купівлі-продажу. Тільки от “покупцем” виявився працівник поліції, який здійснив у правопорушника оперативну закупку.

Дії продавця гранати кваліфікували за ч. 1 ст. 263 КК України – незаконний збут бойового припасу без передбаченого законом дозволу.

Правоохоронцям ланівчанин пояснив, що знайшов бойовий припас на смітнику.

Під час досудового слідства чоловік визнав свою провину та пішов на угоду з прокурором, за якою обома сторонами було визначено узгоджене покарання.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд 16 червня цього року затвердив угоду між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості і призначив обвинуваченому покарання у вигляді 5 років із звільненням від відбування покарання, встановивши іспитовий термін – 3 роки.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Читайте також:
Житель Лановеччини за 500 гривень продав гранату правоохоронцям