Четвер , 25.04.2024

Дорогу Турівка – Фащівка хочуть ремонтувати за аномально низькою ціною

Відбувся аукціон з відбору кращих пропозицій на виконання поточного середнього ремонту дороги місцевого значення С-201222 Фащівка – Турівка.

аномально низька ціна

Як зазначається у системі Прозорро, для участі у тендері зголосилися 3 дорожніх фірми – “Авакс-проф”, “Техно-Буд-Центр” і “Глобал Білд Інжиніринг”.

Очікувана пропозиція замовника на ремонт 3,5 кілометрів даної дороги (окремими ділянками) – 1 980 972 грн.

Але у процесі торгів ця сума знизилася на майже 50%, пише видання Тернополіс.

Компанія “Глобал Білд Інжиніринг” запропонувала виконати цей підряд за 1 967 000 грн і далі зійшла з аукціону. А ось інші два учасники жваво торгувалися.

“Авакс проф” погодився виконати цей підряд за 1 199 000 гривень – саме такою була його остаточна пропозиція.

Втім, найнижчу суму запропонував “Техно-Буд-Центр” – 1 000 000 грн, що на 980 972 грн. нижче від очікуваної пропозиції замовника.

Конкуренція між дорожніми компаніями – це звісно ж добре, але якщо вона в межах здорового глузду.

Чи можна виконати ремонт дороги за 1 млн. грн., тоді як за підрахунками фахівців на цей ремонт потрібно суму приблизно вдвічі більшу?..

Наразі “Техно-Буд-Центр” не визнано переможцем тендеру. Замовник, комунальне підприємство Тернопільської обласної ради “Наглядінвестбуд”, запропонувало “Техно-Буд-Центру” до кінця доби 23 липня подати обгрунтування аномально низької ціни.

Якщо компанія не зуміє обгрунтувати таку вартість виконання робіт, тоді вона буде знята з тендеру і претендентом на перемогу буде вважатися фірма “Авакс-проф”.

Але і в “Аваксу” теж досить низька ціна відносно тої, що озвучив замовник. Не виключено, що і “Авакс-проф” теж буде змушений обгрунтовувати аномальну низьку ціну.

І якщо йому не вдасться це зробити, тоді перемога дістанеться компанії “Глобал Білд Інжиніринг”. Тобто, аукціон провели, але до визначення переможця іще далеко.

Згідно з умовами тендеру, поточний середній ремонт (окремими ділянками) дороги місцевого значення С-201222 має бути виконаний до кінця цього року.

Дорога С-201222  Турівка – Фащівка – це дорога місцевого значення у колишньому Підволочиському районі. Загальна протяжність шляху – 3,5 км.

Читайте також:
На Тернопільщині дорожники під час сильної зливи стелили асфальт (ВІДЕО)