П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині іще один заступник військового комісара попався на хабарі – вимагав 1600 доларів

Військовослужбовець вимагав неправомірну вигоду від призовника. За гроші обіцяв допомогти отримати документи про визнання останнього непридатним до проходження військової служби.

хабар, Тернопільщина, військкомат

Про це сьогодні, 15 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Викрили заступника комісара одного із районних військкоматів оперативники управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області з колегами-правоохоронцями.

Увечері 14 липня зловмисника затримали «на гарячому» після отримання ним 1 600 доларів США неправомірної вигоди. Фігурант затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Предмет неправомірної вигоди вилучено на місці. Військовослужбовцю вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі теруправління ДБР, розташованого у Львові. Процесуальне керівництво – Львівська обласна прокуратура.

Слід зауважити, що це вже другий подібний випадок на Тернопільщині від початку цього літа. Так, на початку червня заступник військового комісара в одному з районів області попався на хабарі у розмірі 1500 доларів.

хабар, новини Тернопільщини, військкомат

Читайте також:
Повія у Тернополі принесла поліцейським 500 доларів хабаря