П’ятниця , 26.04.2024

На трасі біля Бережан встановлять систему зважування вантажівок у русі

Під час ремонту траси М-30 Стрий-Ізварине поблизу Бережан встановлять автоматизовану систему зважування вантажівок.

Бережани, ремонт дорогиЗараз там розпочали ремонт останніх 15 км дороги до межі Тернопільської області, під час якого й встановлять зважувальний комплекс.

Спеціальні датчики для фіксації ваги вантажівок вмонтують у верхній шар асфальту. На стовпах поставлять лазери для вимірювання габаритів та камери для зчитування номерних знаків, а спеціальний радар визначатиме швидкість вантажівки.

«Цей комплекс проводитиме автоматичне зважування великогабаритного транспорту. Ваги на дорозі – це цілодобовий контроль руху, автоматична фіксація порушень і мінімальний вплив людського фактора. Система WiM дозволяє отримувати комплексну інформацію про інтенсивність руху для планування ремонтно-будівельних робіт і розрахунку потенційних витрат», – йдеться в повідомленні Служби автодоріг в Тернопільській області.

Система WiM зможе визначити перевантаження, не зупиняючи автомобіль. Усі данні, зібрані системою, передаються на сервер «Укравтодору». Зараз на дорогах України встановлено 50 таких комплексів, проте на Тернопільщині це буде перша така система.

Читайте також:
Укравтодор для “Великого будівництва” позичив 700 мільйонів доларів