Субота , 20.04.2024

У Монастириську судитимуть організатора і 5 працівників підпільних горілчаних цехів

Слідчі Тернополя скерували до суду кримінальне провадження щодо організованої групи, яка на території кількох областей продавала фальсифікований алкоголь.

підпільний цех, Монастириська

Про це сьогодні, 2 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Незаконний бізнес на території Тернопільської області наприкінці 2019 року облаштував житель Монастирищини. Він організував два цехи з виготовлення алкогольної продукції на Монастирищині й один – на Івано-Франківщині. У спільники взяв п’ятьох осіб. Кожен із них виконував свою роль.

За словами заступника начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Віталія Кравчука, 53-річний організатор забезпечував підлеглих спиртом, корками, скляною тарою, контретикетками та підробленими марками акцизного податку.

“До обов’язків інших учасників входило розлив продукції та поклейка етикеток й акцизу. Організатор разом зі спільником збував фальсифікат на території Тернопільської, Франківської та Львівської областей роздрібним розповсюджувачам – в кафе, ресторани, магазини”, – каже Віталій Кравчук.

Впродовж кількох місяців документували діяльність підпільних гуралень фахівці управління стратегічних розслідувань спільно з оперативниками Нацполіції області та представниками фіскальної служби під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Обшуки проходили на території трьох областей.

“Ми вилучили підроблену алкогольну продукцію та підакцизні товарно-матеріальні цінності на 1,5 мільйона гривень. Серед іншого – спирт, корки та наліпки з логотипами вітчизняних виробників коньячної продукції, есенції для виготовлення коньяку, ключі для закорковування пляшок, лійки, спиртометри, місткості для купажу”, – розповів заступника начальника УСР.

Обвинувальний акт щодо діяльності організованої групи слідчі управління скерували для розгляду до Монастириського районного суду.

Підозрювані відповідатимуть перед законом згідно з ч.3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою), ч.1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), а організатор ОЗГ ще й відповідно до ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Читайте також по цій темі:
Тернопільські поліцейські викрили три підпільних гуральні, на яких виготовляли коньяк та горілку (ФОТО)