П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі пенсіонер за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

34 000 штрафу із позбавленням права керування на три роки дав Тернопільський міськрайонний суд чоловіку за п’яну їзду.

штрафи за п'яну їзду

Чоловік повторно  попався патрульним за два місяці після першого випадку.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 12 липня 2021 року. Як випливає  з документу,  ввечері 7 червня у Тернополі по вул. Обїзна, 6,  чоловік керував “Нивою” з явними явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду – і на місці, і у лікарні відмовився. Таким чином, вчинив правопорушення за ч. 2  ст. 130 КУпАП.

Фігурант справи – тернополянин, пенсіонер. У суді вину свою визнав та дав, як зазначено у документі, пояснення щодо випадку. Втім, у самій постанові їх немає.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про наявність в діях чоловіка ознак правопорушення за ч.2 ст. 130 КУпАП. Тобто, повторного протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, а саме – відмови особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння.

Зокрема, суд досліджував сам протокол, відео з камер поліції, копію постанови суду від 22 квітня 2021 про накладення 17 тис. штрафу з позбавленням права керування на три роки за п’яну їзду 8 квітня та ін.

Відтак визнав чоловіка винуватим і присудив уже 34 тис. штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки, без оплатного вилучення транспортного засобу. Наразі постанова законної сили не набрала. Оскаржити її можуть протягом 10 днів з дня винесення.

Світлана РИБКА

Читайте також:
На Тернопільщині водій молоковоза попався п’яним за кермом і давав патрульним хабаря