Четвер , 28.03.2024

У Тернополі відновлюють “дорогу єдності”

Триває капітальний ремонт об’їзної Тернополя

Сергій Надал, новини Тернополя

Важливо

У Тернополі реалізовується один з наймасштабніших за останні 20-ть років інфраструктурних проєктів з капітального ремонту об’їзної. Навесні цього року, під час засідання Ради розвитку громад та територій, міський голова Сергій Надал домовився про фінансування будівництва об’їзної дороги. Тернопіль отримав перший транш у розмірі 350 млн грн. Загалом у рамках проєкту мають виділити 760 млн грн.

Міський голова Тернополя Сергій Надал пояснив важливість пришвидшення закінчення робіт з ремонту об’їзної для комфорту мешканців міста і з точки зору економічних перспектив.

Цитата

“Дорогу М-30 Стрий – Ізварине називають Дорогою єдності. Дійсно вона має стратегічне, як політичне, так і економічне значення для всієї України. Нова об’їзна Тернополя це частина траси, що фактично з’єднує Україну. Вона має величезне значення для міста.

По-перше, зменшить навантаження великогабаритного транзитного транспорту на тернопільські дороги. По-друге, Тернопіль має всі шанси стати транспортним хабом та логістичним центром. Це позитивно вплине на розвиток міста. Створить нові робочі місця з достойною зарплатою”, – зазначив мер Тернополя.

Тернопільська об’їзна є частиною найдовшої в Україні міжнародної траси (М30), яку в народі вже встигли прозвати “дорогою єдності”. Траса сполучає Львівську і Луганську області і має загальну протяжність близько 1400 км.

Об’їзна: що зроблено

  • Працівники підрядної організації провели фрезерування верхнього шару дорожнього одягу від Гаївського мосту і до розв’язки на вул. Бережанській. Це ділянка – протяжністю майже 8 км.
  • Незабаром облаштують полоси розгону в місцях автогазозаправних пунктів та водопропускні колектори у визначених проєктом місцях.
  • Наразі встановлюють бордюрний камінь на вул. Протасевича, розширюють проїжджу частину вул. Обїзної та ремонт асфальтобетонного покриття на вул. С. Будного.

Нагадаємо

Протягом попередньої каденції Сергія Надала, у Тернополі провели глибоку реконструкцію з відновлення Гаївського шляхопроводу, фактично збудувавши міст наново. Цього року тривають роботи з побудови нової транспортної розв’язки поблизу Гаївського шляхопроводу.

В рамках глибокої реконструкції об’їзної дороги вперше за багато років проводиться робота із створення та відновлення іншої дорожньої інфраструктури: тротуарів,  вуличного освітлення та комунікацій.

Читайте також:
У Тернополі будують новий дощовий колектор на вулиці Галицькій