П’ятниця , 29.03.2024

У жительки Чортківського району шахраї видурили 70000 гривень

70 000 гривень видурили шахраї – з такою заявою звернулася жителька Чортківського району. Правоохоронці територіального відділу поліції проводять розшукові заходи.

гроші, гривні

Про це сьогодні, 14 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Заявниця розповіла правоохоронцям, що на домашній телефон зателефонувала жінка й представилася співробітником міської ради. Вона повідомила пенсіонерці, що з липня місяця відбувається заміна грошових коштів старого зразка на новий. Оскільки жінка вже старенька, працівники органу можуть допомогти їй з обміном.

Чортківчанка погодилася й залічені хвилини на її порозі вже стояла незнайомка. Вона зайшла до будинку та запропонувала поміняти гривні. Пенсіонерка віддала їй всі свої збереження – 70 тисяч гривень, а взамін отримала конверт з сувенірними купюрами.
.
Після успішної афери шахрайка повідомила, що має подарунок й зараз повернеться. Вона покинула помешкання й більше не повернулася. Натомість 86-річна заявниця поспішила до сусідки та розповіла їй про візит псевдопрацівниці міської ради. Вже тоді вона зрозуміла, що її ошукали.

За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
У Тернополі судили аферистку, яка обікрала пенсіонерів на понад 300000 гривень