П’ятниця , 19.04.2024

22-річного жителя Білокриниці, який намагався зарізати батьків, лікуватимуть у психлікарні

Слідчі Тернопільщини скерували до суду кримінальне провадження щодо 22-річного жителя Кременеччини, котрий скоїв замах на вбивство батьків.

примусове лікування психічно хворого

За інкримінований підозрюваному замах на вбивство двох осіб йому загрожувало довічне позбавлення волі. Проте, відповідно до висновку судово-психіатричного експерта встановлено, що під час вчинення злочину чоловік страждав хронічним психічним захворюванням, не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, а також на даний час потребує примусового лікування у психіатричному закладі.

Про це сьогодні, 19 серпня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Нагадаємо, подія трапилася 29 травня цього року близько другої години ночі в одному з приватних помешкань, що в селі Білокриниця Кременецького району. До спальні батьків увірвався їхній 22-річний син і ножами став рідним завдавати ударів.

Про сусідів, що стікають кров’ю від численних ножових поранень, завданих їхнім сином, поліцейських повідомили односельці потерпілих. Слідчо-оперативна група виїхала на місце події.

На момент приїзду правоохоронців 53-річного чоловіка та його 50-річну дружину якраз забирала бригада екстреної медичної допомоги. Стан потерпілих був украй важкий.

22-річного зловмисника поліцейські затримали на місці злочину в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Вилучили і знаряддя злочину – два кухонні ножі.

Зловмисникові було оголошено підозру за частиною 3 статті 15, частиною 2 статті 115 (замах на вбивство двох осіб) Кримінального кодексу. За результатами досудового розслідування до Кременецького районного суду скеровано  клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Читайте також:
На Тернопільщині у результаті ДТП загинув 18-річний мотоцикліст (ФОТО)