Понеділок , 29.04.2024

Де вигідно купити і обміняти криптовалюту в Україні?

Навколо криптовалюти останнім часом спостерігається неабиякий ажіотаж. Після того як в минулому році курс біткоїну підскочив більше 300% з’явилося все більше бажаючих інвестувати в цифрові активи.

криптовалюта в Україні

Як купити криптовалюту в Україні легально за гривні? Чи можна це зробити швидко онлайн? Ми поспілкувалися з фінансистами і про все дізналися.

Обмінник чи біржа?

Де краще купити криптовалюту в обміннику чи на біржі? Де нижча комісія і як скоро активи опиняться в електронному гаманці?

За словами інвесторів, обмінники криптовалют — це найпростіший спосіб здійснення цифрової покупки. З їх допомогою можна придбати всі монети, які входять в рейтинг топових криптовалют. Серед них Bitcoin, Ethereum, XRP тощо. Розрахуватися можна за допомогою платіжних сервісів або карток. Середній розмір комісії — 1-2% від суми.

Надійними онлайн-обмінниками вважаються BitCoin24, 60cek, 7Money, Coin24. Вони доступні в тому числі українським користувачам.

Купити цифрові монети можна також на біржах, однак потрібно враховувати, що комісія при цьому буде вищою. Вся справа в тому, що більшість торгових майданчиків не спеціалізуються на прямих продажах криптовалют, а використовують послуги партнерських сервісів. Через це біржі стягують подвійну комісію з клієнтів. Щоб не переплатити, потрібно уважно читати умови.

Binance, EXMO, Kuna — це перевірені онлайн-біржі, за допомогою яких можна купити активи. До речі, якщо ви не знаєте, як заробити на криптовалюті — на офіційних сайтах сервісів є багато інформації на цю тему.

Як купити криптовалюту: інструкція для початківців

Якщо ви новачок в кріптосвіті і тільки плануєте стати інвестором, вам напевно знадобиться допомога. Ми підготували для вас інструкцію, яка допоможе без помилок здійснити покупку.

  1. Виберіть онлайн-сервіс і перейдіть на його сайт.
  2. Вкажіть валюту та спосіб оплати.
  3. Виберіть монету, яку хочете купити.
  4. Введіть реквізити картки, якою плануєте розрахуватися.
  5. Вкажіть адресу гаманця для переказу монет.
  6. Впишіть ПІБ власника картки, вкажіть необхідні контактні дані.
  7. Прочитайте умови та правила сервісу. Поставте галочки в якості згоди з ними.
  8. Підтвердіть оплату і отримайте криптовалюту на рахунок.

Сьогодні існують і інші способи, які дозволяють купити цифрові активи. Можна використати Приват24 або купити криптовалюту за готівку. Однак при виборі потрібно бути дуже обережним — існує ризик нарватися на шахраїв.

Який спосіб вибрати для покупки криптовалюти — вирішувати вам. Ми описали головні переваги та недоліки бірж і обмінників, щоб ви могли швидше прийняти рішення і зрозуміти, що вам більше підходить.