Вівторок , 23.04.2024

На Бережанщині нетверезий водій скутера давав патрульним 100 євро хабаря

Житель Бережанщини понесе відповідальність за спробу надати неправомірну вигоду поліцейським, а також за нетверезе керування транспортним засобом.

поліція, штраф

100 євро за уникнення відповідальності пропонував правоохоронцям водій скутера. У кермувальника, якого спинили, за порушення, бережанські поліцейські помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік відмовлявся проходити тест та намагався дати правоохоронцям хабаря.

Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу для документування злочину, інформують сьогодні, 30 серпня, у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

За даним фактом слідчі розпочали досудове розслідування за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до чотирьох років. Втім, з огляду на незначний розмір хабаря, водієві скутера загрожує штраф у розмірі 17000 грн.

Окрім того, на даного водія складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. За це передбачено також 17000 гривень штрафу.

Відтак, у підсумку за два порушення, кримінальне та адміністративне, водій скутера може отримати штрафні санкції на загальну суму 34000 грн.

Читайте також:
У Тернополі за їзду “під кайфом” водій отримав 34000 гривень штрафу