Субота , 20.04.2024

Штам “Дельта” у Тернополі: про що попереджають епідеміологи і які заходи проведуть

На Тернопільщині вже зафіксовано 52 випадки нового заразного штаму коронавірусної хвороби “Дельта”. Міська влада оперативно вживає заходів для запобігання поширенню хвороби.

штам Дельта у Тернополі

Відбулося засідання оперативного штабу для боротьби з коронавірусом, на якому погоджено заходи необхідні для запобігання спалаху епідемії. Штабом рекомендовано з 15 вересня 2021 року здійснювати допуск працівників комунальних служб до місця праці або з негативним ПЛР-тестом, або з довідкою про вакцинацію. Також рекомендовано, щоб працівники міської ради, комунальних підприємств і організацій скористатися можливістю здійснити вакцинацію щодо коронавірусної хвороби COVID-19.

Дослівно

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав мешканців міста уважніше ставитися до стану здоров’я, дотримуватися протиепідемічних заходів, щоб уникнути нових карантинних обмежень.

“Сьогодні створено всі можливості для вакцинації. Я прошу людей дбати про здоров’я. Вакцинуватися. Дотримуватися правил безпеки, зокрема маскового режиму у місцях скупчення. Ми повинні зробити все можливе, щоб місто восени і взимку жило у звичному режимі”, – сказав Сергій Надал.

Які заходи вжиті?

  • Місто готується до посилення контролю у шкільних та дошкільних закладах, оскільки штам коронавірусу “Дельта” більш заразний і частіше вражає дітей та молодь.
  • Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що робота закладів шкільної освіти у звичному режимі можливе за умови вакцинації 80 % вчителів. На рівні Тернополя розгорнуто п’ять центрів вакцинації. Записатися на вакцинацію можна через “кабінет пацієнта” Центру первинної медико-санітарної допомоги, пройшовши просту реєстрацію. Для запису необхіднообравши вкладу “Записатись на вакцинацію від COVID-19” та вибрати найближчий центр вакцинації.
  • Медики також закликають дотримуватися усіх необхідних заходів особистої безпеки у місцях скупчення людей таких, як масковий режим у приміщеннях, дотримання соціальної дистанції, використання антисептиків і засобів особистої гігієни.
  • Також з 15 вересня працівники усіх комунальних підприємств будуть допускатися до роботи або за наявності усіх необхідних щеплень, або щотижнево надаватимуть тести ПЛР. Подібні заходи вживають у більшості країн Європи.
  • Варто зазначити, що в Україні також є позитивний досвід. У місті Моршин вакциновано 66 % дорослого населення і з 20 червня тут не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірусну хворобу.

Читайте також:
Обдаровані випускники Тернополя отримають від мерії десятки тисяч гривень премій