П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі через вибоїну на дорозі директор підприємства отримав 850 гривень штрафу

У Тернополі водій вантажівки наїхав на вибоїну та пошкодив напівпричіп. Як результат – директора підприємства, біля якого і була вибоїна, оштрафували.

яма на дорозі

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 20 липня.

Як пише у документі, 7 червня о 16.30 у Тернополі по вул. Текстильна, 22, директор порушив правила, норми та стандарти, що стосується забезпечення безпеки дорожнього руху та не прийняв своєчасних заходів щодо відновлення безпечних умов для руху після закінчення робіт, що призвело до створення аварійної обстановки та пошкодження напівпричіпу марки «SCHMITZ S3» у складі потягу з DAF.

Водій вантажівки наїхав на перешкоду просідання (вибоїну) на дорожньому покритті, що стало причиною дорожньо-транспортної пригоди. Таким чином, вчинив правопорушення за ч. 4 ст. 140 КУпАП.

Фігурант справи до суду не з’явився, про причини неявки суд не повідомляв і клопотань про перенесення засідання не подавав. Тож суд розглянув справу без нього. А дослідивши матеріали, прийшов до висновку про наявність в його діях ознак вищезгаданого правопорушення.  Відтак визнав винуватим і присудив 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 грн штрафу.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Тернополі водій ВАЗу збив двох жінок, які стояли на тротуарі