П’ятниця , 19.04.2024

У Заліщиках водій “Мазди” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини ТернопільщиниЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 21 червня цього року у селі Добрівляни Заліщицької міської територіальної громади.

На вулиці Національного Відродження працівники поліції близько сьомої години ранку зупинили водія легкового автомобіля марки “Мазда”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат огляду – 0,61 проміле.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У березні цього року вказаний водій за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП отримав штраф у розмірі 10200 грн., однак, схоже, висновків із даного покарання не зробив та у червні знову попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

У судове засідання водій “Мазди” не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Клопотань про відкладення розгляду справи не подава.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля марки “Мазда” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору. Рішення суду уже набрало законної сили.

Читайте також:
У Тернополі за їзду “під кайфом” водій отримав 34000 гривень штрафу