Четвер , 25.04.2024

Вирощував на пиріжки та до куті: у жителя Козівської ОТГ вилучили 500 рослин маку

Посіви снодійного маку в рамках профілактичних заходів виявили на приватній земельній ділянці жителя одного з сіл Козівської територіальної громади працівники відділу поліції №1 міста Бережани.

макМак був засіяний поміж іншою городиною. Поліцейські виявили та вилучили 500 рослин маку. Як пояснив порушник, рослини вирощував для власних потреб – на пиріжки та до куті.

Про це сьогодні, 12 серпня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Нарковмісні рослини вирощувала на городі ще одна мешканка Тернопільського району. На присадибній ділянці поміж кукурудзи росли і коноплі. Під час санкціонованого обшуку слідчі виявили та вилучили понад 260 рослин.

Вилучене правоохоронці направили на експертизу. За обома фактами злочинів, розпочато кримінальне провадження згідно ч. 2 статті 310 Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Правоохоронці застерігають громадян та нагадують, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачена кримінальна відповідальність.

Читайте також:
Пішла з дому вночі: у Козівському районі поліція розшукує зниклу 32-річну жінку (ФОТО)