Субота , 27.04.2024

2,54 проміле: у Тернополі спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія автомобіля, який попався за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 21 травня цього року у Тернополі – близько четвертої години ранку на перехресті вулиць Замонастирського-Гайова патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля NISSAN PRIMERA, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Результат – 2,54 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій не погодився з результатом огляду і не підписав акту огляду на стан сп’яніння та роздруківку з алкотестеру.

Від проходження повторного огляду на стан сп’яніння у найближчому медичному закладі водій відмовився.

Відтак, на нього склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За вчинене порушення йому загрожувало 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій підтвердив, що результат алкотестеру був 2,54 проміле. Але чоловік заявив, що не погодився із цим результатом і не підписав акту огляду. Водночас він підтвердив і той факт, що відмовився від повторного огляду на стан сп’яніння у медичному закладі.

Водій просив розглянути справу з суворим дотриманням стандартів Європейського суду з прав людини.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив адміністративну справу за ч. 1 ст.130 КУпАП стосовно водія автомобіля NISSAN PRIMERA закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного порушення.

Термін подання апеляції на дану постанову уже минув і 13 вересня це рішення уже набрало законної сили.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
На Теребовлянщині водій вантажівки двічі за годину попався патрульним у стані сп’яніння