Вівторок , 19.03.2024

Чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова у 39 років перепливла Дніпро за 6 хвилин

Знаменита українська плавчиня Яна Клочкова вiдзначила свою перемогу на Олімпійських іграх у Сіднеї-2000 запливом через Дніпро.

39-річна уродженка Сімферополя та ще 40 добровольців швидко перепливли найбільшу річку України.

Як повідомив у себе у Facebook журналіст Руслан Свірін, на подолання дистанції приблизно в 500 метрів у нашої Золотої рибки пішло близько 6 хвилин.

Захід стартував у районі Річкового вокзалу в центрі Києва. Несильна течія і температура +16 дозволили Яні не використовувати гідрокостюм, інформує OBOZREVATEL.

Зазначимо, що починати свій заплив Яні та іншим довелося в непривабливій зеленій воді. Ближче до фінішу колір річки був більш звичним.

Яні довелося у такий спосіб нагадати про свою першу олімпійську перемогу в Сіднеї-2000, адже найтитулованішу олімпійку незалежної України не запросили на урочистості, присвячені 30-річчю вітчизняного олімпійського руху. Цього ніхто не афішує, але Клочкова потрапила у дивний чорний список.

Нагадаємо, що Яна здобула по дві золоті медалі в Сіднеї-2000 (тасм встановила рекорд світу і рекорд Олімпіади) та Афінах-2004. А ще безліч нагород на чемпіонатах світу і Європи, а також встановила понад 50 рекордів України в різноманітних дисциплінах.

Читайте також:
Сейф з медалями зірки Челсі Джеймса викрали, поки він грав у Лізі Чемпіонів