Четвер , 28.03.2024

Чи потрібно міняти валюту для подорожі за кордон?

Як часто ви користуєтеся готівкою? Напевно, вже не так багато, як ще кілька років тому. Наш світ стає безготівковим і сьогодні розрахуватися карткою можна майже будь де: у магазині, метро, аптеці, салоні краси, таксі тощо.

обмін валюти

Але плануючи подорож за кордон, багато з наших співвітчизників досі заздалегідь міняють гривні на долари чи євро – залежно від країни прибуття. Чому це зайве та для чого знадобиться банкомат поруч із готелем – розберемо у нашому матеріалі.

Чому міняти валюту – не вигідно

Коли ми вирушаємо у подорож, ми прагнемо бути максимально підготовленим до будь-яких ситуацій. І один із найважливіших ресурсів для вирішення усіх проблем – це гроші.

Але саме бажання постійно мати при собі «кровні» купюри обертається для багатьох туристів неприємністю. Де зберігати готівку? В чемодані, залишати у ненадійному сейфі готелю, якщо він взагалі є в кімнаті, чи ховати у спідній білизні? Не надто надійний спосіб.

Якщо тримати всю готівку при собі – можна легко стати жертвою шахраїв, які спритно працюють у туристичних місцях, особливо в натовпі та під час екскурсій. До того ж, обмінні пункти часто пропонують не найкращий курс валют. А якщо у країні прибуття валюту знову доведеться міняти на місцеву – вийде чимала переплата.

Що ж робити? Звісно, тримати кошти на картці. Банкомати у будь-яких країнах дозволяють знімати готівку одразу в місцевій валюті, то ж ви завжди можете зняти трохи паперових грошей у разі потреби. А основна сума буде надійно зберігатися подалі від шахраїв.

Де шукати банкомат?

Якщо вам здається, що шукати банкомат у іншій країні – справа дуже виснажлива, вам необхідно познайомитися з безкоштовним сервісом від Мастеркард. Платіжна система розробила АТМ-локатор, який дозволяє знайти найближчий до вас банкомат, де б ви не знаходилися. Потрібно лише вказати свою адресу та максимальний радіус пошуку – система відобразить усі доступні варіанти.

Скористатися локатором Mastercard можна ще з дому, так ви заздалегідь будете знати місцезнаходження найближчого до готелю банкомату та зможете зняти трохи коштів одразу після приїзду.

АТМ (банкомати) працюють однаково в усіх країнах, до того ж вони завжди мають кілька мов на вибір. Тому вам не доведеться хвилюватися, що ви не зможете виконати операцію чи не зрозумієте, що потрібно робити для зняття готівки.

Будьте обережні, плануйте подорож та насолоджуйтеся нею на повну Цінуйте новий досвід – для всього іншого є Мастеркард.