Субота , 20.04.2024

Газовий котел Італтерм: як обрати ефективну, зручну, економічну модель?

Немає однозначної відповіді, як вибрати собі газовий котел. Хтось женеться за ефективністю, комусь до вподоби зручна експлуатація, а більшості в пріоритеті економія.

Газовий котел Італтерм

Сьогодні ми розкажемо, як підібрати газовий котел Італтерм за різними критеріями, на що звертати увагу. Коли ви зорієнтуєтесь у різноманітті опалювальної техніки, заходьте на офіційний сайт Italtherm https://eshop.italtherm.ua/ для отримання повної інформації по підходящому котлу.

Як забезпечити найефективніше опалення

Під ефективністю мається на увазі ефективне спалення палива. Звісно, вигідно контролювати споживання газу та економити на платіжках за розрахунковий період. Виробники багато працюють над енергоефективними технологіями. Слід звернути увагу на такі дві моделі котлів:

  • конденсаційний, який має 2 джерела енергії для нагріву теплообмінника — згоряння палива + тепло від конденсації пари димових газів;
  • турбований котел, що нагріває теплообмінник тільки за рахунок горіння газових мас, але закрита камера згоряння та подача потрібної кількості повітря допомагають паливу краще горіти, а втрати тепла значно менші.

Конденсаційний нагрів на 20% ефективніший, ніж традиційний.

Якщо плануєте обрати котел Італтерм конденсаційного типу, придивіться до лінійок City Class, Time Micro, Time Max і Time Compact. На вибір покупця потужність від 25 до 35 кВт та цінова політика від 34,3 до 74,5 тис. грн. — за інформацією eshop.italtherm.ua, офіційного інтернет магазину.

Як виглядає найзручніше опалення

Конденсаційний газовий котел Італтерм

Почнемо з того, як може підпалюватися газ у котлі. Виробники забезпечують систему підпалу або п’єзорозпалом, або електронним розпалом. Перший працює як запальничка, від натиску кнопки, що викликає іскру. А електроніка більш зручна і сучасна: автоматично при запуску котла система контролює процес підпалювання газу.

Це справді комфортно, але не забувайте, що автоматика залежить від електромережі. Якщо електроенергія низької якості, для тривалого горіння слід встановлювати генератори, пристрої безперебійного живлення, стабілізатори напруги або реле вибору фази.

Другий важливий момент — кількість контурів. Розрізняють одноконтурні (тільки опалення) і двоконтурні котли (опалення + гаряче водопостачання). Власники сучасних квартир і будинків хочуть взяти від техніки максимум, тому віддають перевагу 2-контурним пристроям.

Ідея зручності найкраще реалізована у фірми Italtherm —  серія настінних котлів City Max K має всередині накопичувальний бойлер на 60 л. Він виконаний з якісної нержавіючої сталі, добре утеплений, головне, що дозволяє власнику завжди користуватися гарячою/теплою водою приємної температури. Не потрібно чекати нагрівання, як зі звичайним бойлером, але і не буде проблем з комфортом при купанні, як це буває зі звичайним газовим котлом при вмиканні ГВП.

Обирайте котел з вбудованим трьохходовим клапаном ГВП — тоді потоки рідини по системі опалення розподілятимуться рівномірно.

Що таке економічне опалення

Економічний котел — це такий, що точно відповідає потребам системи опалення по потужності. Якщо недобрати потужності, отримаємо пристрій, працюючий на межі можливостей, спалюючий багато палива без відчутного ефекту. Якщо ж, навпаки, «перебрати» по потужності, отримаємо не просто спекотний мікроклімат, а й переплату на стадії покупки, техобслуговування і ремонту.

Котли високої потужності коштують дорого: від 64,3 тис. грн. (47,5 кВт) до 150,9 тис. грн. (150 кВт). Зверніть увагу на моделі Time Power 50К, 70К, 90К, 115К, 150К і підберіть оптимальну, якщо цікавитесь найпотужнішими настінними котлами для великих будинків або виробничих приміщень.

Незважаючи на велику потужність, італійська опалювальна техніка стильна, компактна (837x450x475 мм), монтується на стіну, укомплектована якісним модульним насосом та економить газ до 40%.

Правильно підібрати котел допоможе площа будинку. Для великої площі робиться енергоаудит, для малої використовують просту методику чистих тепловтрат. Треба прирівняти 1 кВт потужності до 10 м2 приміщення. Дані приблизні, розраховані на стелі висотою до 3 м та усереднений рівень утеплення. Якщо стеля вище 3 м, то приблизну потужність розраховують вже по об’єму. Приймають, що 1 кВт опалює 30 кубометрів житла.

Важливий факт для прихильників ефективності, зручності та економічності. В Україні діє 10-річна гарантія на всю продукцію Італтерм. Телефонуйте 067 388-45-37 та дізнавайтеся більше про вибір підходящого котла.