Субота , 20.04.2024

МДЦ «Зарваниця» прийняв перший пластовий катехитичний табір «Тавор»

На терені української святині – Марійського духовного центру “Зарваниця” – впродовж 10-12 вересня відбувся перший пластовий катехитичний табір “Тавор”.

Метою табору було духовне збагачення, отримання відповідей на хвилюючі питання практикуючих християн, наснаження у колі однодумців у святому місці до активної праці у Пласті та самовдосконалення.

Програма була насиченою та емоційною. Поряд із гутірками інструкторів – владики Теодора Мартинюка, єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського, та отця мітрата Андрія Говери про важкі часи нашої церкви та випробування і героїзм наших провідників, учасники відбули творчу та інтелектуальну майстерки. Зокрема виготовили символ світла, тепла та затишку – свічки та продукували ідеї для вирішення важливих проблем розвитку Пласту та України, інформує пресслужба Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії.

Також учасники взяли участь у тереновому змазі, згадали своє юнакування, випробували слух, зір та пам’ять, зуміли розпалити вогнище та повправлялися у відчутті балансу, міткості. Дуже цікавою була екскурсія до “Українського Єрусалиму” Зарваниці та розповіді отця Ярослава Шевчука.

Вечір учасники табору провели за різноманітними настільними іграми, у якому спробували виявити своє інтуїтивно сприйняття, вдосконалити відчуття ритму та спритності, уміння працювати в команді. Ватра видалася дуже атмосферною та повернула учасників у 90-ті роки завдяки спогадам давніх пластунів.

Долучилися до проведення та реалізації Пластового катехитичного табору «Тавор»: інструктори – владика Теодор та отець-мітрат Андрій Говера, меценати – о. Володимир Фірман та Подільчук, комендант – пл.сен.пр. о. Ярославу Шевчук, зам.коменданта по програмі – пл.сен.дов. Зоряні Удич, Орл, бунчужний – ст.пл. Івану Лемчуку, писар – пл.сен.пр. Роксолані Мусі, Орл., гостинний господар оселі, де проживали – о. Ярославу Твердуну.

Читайте також:
Найкращі молочники України приїдуть на Бучаччину