П’ятниця , 29.03.2024

Сутенерка, яка у Тернополі організувала бордель, отримала 4 роки тюрми

Понад чотири тюрми присудили сутенерці, яка організувала у Тернополі свій “бізнес”, перебуваючи на умовному за аналогічний злочин у Запорізькій області.

бордель у Тернополі, проституція

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 25 серпня. Як випливає із матеріалів справи, фігурантка справи – 30-річна уродженка смт. Межова Межівського району Дніпропетровської області.

Вироком від 29 квітня 2020 року була визнана винуватою у вчиненні злочинів  за ч.2 ст. 28 “Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією”, ч.2 ст.303 “Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією”, ч.2 ст.302 КК України “Створення і утримання місць розпусти” та засуджена до чотирьох років тюрми, звільнена від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК з іспитовим строком два роки.

Утім це не завадило її розпочати подібну діяльність у Тернополі.  Обвинувачена домовилась з трьома жінками про надання ними інтимних послуг чоловікам, а вона, у свою чергу, буде займатись сутенерством – пошук і забезпечення місця для їхньої роботи, прикриття та захист незаконної діяльності і т.д. Домовились жінки і про ціну: 1200 грн за годину, 700 – за півгодини, і 50% з кожного заробітку – сутенерці.  Працювали жінки з лютого по листопад 2020 року на орендованих шести квартирах.

Причому, за домовленістю із обвинуваченою, повії рекламували свої послуги із фото, номерами телефонів на відповідних сайтах та домовлялись самі з клієнтами, які телефонували за оголошеннями. Загалом у документі описано 39 епізодів замовлення і оплати за інтимну послугу, з яких частину завжди отримувала сутенерка.

У суді обвинувачена вину свою визнала, розкаялась, повністю погодилася зі всіма зібраними в процесі досудового розслідування доказами, що її підтверджують, відмовилася від їх дослідження у суді. Досліджувати їх суд не став. Він визнав обвинувачену винуватою у вчиненні злочину за ч.2 ст. 303 КК  і дав у підсумку 4 роки 2 місяці тюрми.

Термін покарання визначався у відповідності до ст.70 КК “Призначення покарання за сукупністю злочинів” та 71 КК “Призначення покарання за сукупністю вироків”. Також суд постановив стягнути з обвинуваченої 10 тис. 460 грн за проведення експертиз.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також по цій темі:
У Тернополі прикрили бордель, у якому працювали чотири повії (ФОТО)