Четвер , 18.04.2024

У Великих Гаях п’яний водій скоїв ДТП і отримав за це 17000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

аварія

Випадок трапився 8 травня цього року у селі Великі Гаї, що поблизу Тернополя, – в обідню пору на вулиці Галицькій водій автомобіля “ГАЗ 3302” допустив зіткнення з автомобілем “Шкода Октавіа”.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.
Винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у присутності двох свідків за допомогою алкотестеру. Результат – 1,03 проміле, що у 5 разів вище допустимої норми і вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе водіння).

У судове засідання водій ГАЗелі не з’явився, але і клопотань про відкладення розгляду справи не подавав.

Тож суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, що притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ГАЗ 3302” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Слід зауважити, що минулого року цей водій уже притягувався до відповідальності за ст. 130 КУпАП і тоді він у суді розповідав, що живе у комунальній квартирі і йому виходить багато платити за комунальні послуги. Тому чоловік просив не карати його штрафом. Суд прислухався до цього прохання і минулоріч віддав його на поруки трудовому колективу.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
2,64 проміле: у Кременці п’яна водійка пояснила, що лише полоскала горло у стоматолога