Вівторок , 23.04.2024

Водій, який на Гусятинщині скоїв смертельне ДТП, отримав умовний термін

Умовне покарання присудили водію легківки, який на Гусятинщині вилетів на зустрічну смугу та зіткнувся з іншим транспортним засобом.

Крогулець ДТП

У автівці винуватця аварії на момент зіткнення були його син та дружина. Жінка загинула.

Про це йдеться у вироку Гусятинського районного суду від 14 липня. Як випливає із матеріалів справи, аварія трапилась 7 лютого близько 17-ї години у селі Крогулець колишнього Гусятинського, а тепер Чортківського району.

Водій «DAEWOO-NEXIA» на слизькій дорозі не обрав безпечної швидкості і його авто занесло на зустрічну смугу, де зіткнувся з «СНЕVROLEТ-LАСЕТТІ». Унаслідок зіткнення  дружина водія «DAEWOO-NEXIA», яка сиділа на передньому сидінні, отримала травми, від яких загинула на місці. А син, який перебував на задньому сидінні, отримав травми середнього ступеня важкості.

У суді водій  «DAEWOO-NEXIA» вину  у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 286 КК визнав повністю, розкаявся та відмовився від дослідження доказів у суді. Визнав, що ДТП відбулось внаслідок його неуважності, а також тому, що він не в повній мірі стежив за дорожньою обстановкою, не врахував погодніх умов, не обрав безпечної швидкості.

Попросив не призначати йому покарання, пов’язане з позбавленням волі та не позбавляти права керування, адже є єдиним годувальником в сім’ї – утримує малолітнього сина та тестя, хворого на діабет.

Суд прислухався. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК, дав 3,5 років тюрми. Але на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши 1,5 року іспитового строку.

А ще – сказав стягнути з нього на користь держави 7 тис. 518 грн витрати за проведені експертизи.  Вирок набрав законної сили 14 серпня.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також по цій темі:
Загинула 36-річна жінка: у поліції розповіли деталі аварії, яка трапилася на Гусятинщині (ФОТО)