П’ятниця , 19.04.2024

2,3 проміле: у Бережанах спіймали дуже п’яного водія “дев’ятки”. Що йому за це було?

Бережанський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини ТернопільщиниЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 12 вересня цього року у місті Бережани – на вулиці Б. Хмельницького поліцейські зупинили жителя села Рогачин, який за кермом автомобіля “ВАЗ 2109” перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою газоаналізатора “драгер”. Результат – 2,3 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав і просив закрити справу у зв’язку з відсутність складу адміністративного порушення.

Втім, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд прийшов до висновку, що в діях водія “дев’ятки” вбачаються ознаки адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Відтак, суд призначив порушникові покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Підволочиську водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу