П’ятниця , 29.03.2024

ДТП у Тернополі: на вулиці Микулинецькій п’яний водій в’їхав в електричну опору

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

аварія

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 22 серпня цього року у Тернополі – вранці, близько 06.20, на вулиці Микулинецькій водій мікроавтобуса “Volkswagen Crafter” не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору.

Під час спілкування з поліцейськими у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події за допомогою алкотестеру у присутності двох свідків. Результат – 1,79 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Volkswagen Crafter” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
2,4 проміле: на Бучаччині спіймали і покарали дуже п’яного водія