Вівторок , 19.03.2024

Директора підприємства, який привласнив 2 мільйони на ремонті тернопільського стадіону, візьмуть під варту

Під час виконання робіт згідно договору між комунальним підприємством Тернопільської міської ради «Тернопільський міський стадіон» та київським товариством, його директор заволодів чужим майном.

Тернопільською окружною прокуратурою оскаржено в апеляції рішення суду першої інстанції про запобіжний захід – заставу щодо директора товариства, підозрюваного у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання становищем на суму понад 2 млн грн (ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, що під час виконання робіт згідно договору між комунальним підприємством Тернопільської міської ради «Тернопільський міський стадіон» та київським товариством, його директор заволодів чужим майном, завищивши вартість фактично виконаних робіт. Його незаконними діями  спричинено збитки державному бюджету на суму понад 2 млн грн.
Директору товариства у липні цього року було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, проте він переховувався від слідства досудове розслідування було зупинено у зв’язку із оголошенням в розшук останнього, інформує пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.
У вересні 2021 року правоохоронці встановили місце знаходження підозрюваного, досудове розслідування відновлено і до суду було подано клопотання про взяття його під варту.
Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваного директора товариства не задоволено, а застосовано заставу у 681 тис грн.
Не погоджуючись із рішенням слідчого судді Тернопільською окружною прокуратурою подано апеляційну скаргу на вказану ухвалу. Тернопільським апеляційним судом скаргу прокурора задоволено. Відповідно до нової ухвали до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.