П’ятниця , 26.04.2024

На Бучаччині чоловік зрубав у лісі три ялинки. Що йому за це було?

Бучацький районний суд призначив покарання для чоловіка, який здійснював незаконну вирубку лісі.

вирубка лісу

Фото ілюстративне

Як вбачається із матеріалів справи, 7 вересня цього року житель села Семаківці Чортківського району здійснив незаконну вирубку лісових насаджень. Поблизу села Старі Петликівці, що на Бучаччині, чоловік зрубав три дерева породи ялина.

Діаметр пня у корі зрубаних дерев – 40 см, 40 см та 44 см. Внаслідок зазначених дій чоловік заподіяв державі шкоду на суму 31 220 гривень.

Такі дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 246 КК України, як  незаконна порубка дерев у лісі, що заподіяло істотну шкоду.

У процесі досудового розслідування чоловік уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.

Бучацький районний суд, розглянувши матеріали справи, затвердив цю угоду і 12 жовтня ухвалив обвинуваченого визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 ККУ, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 5100 гривень.

Водночас суд розпорядився бензопилу, яку вилучили у чоловіка на місці вирубки, конфіскувати в дохід держави. Але ключ до бензопили суд наказав віддати чоловікові.

Вирок суду набирає законної сили після місячного терміну подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
Посадовець Тернопільського обласного лісгоспу завдав державі збитків на понад 2 млн грн