П’ятниця , 19.04.2024

На Шумщині двоє хлопців з гаражів агрофірми вкрали 30 мішків гречки

На Шумщині двоє спритників, один з який неповнолітній, викрали гречки з гаражів аграрної фірми на 3 десятки тисяч гривень.

крадіжка, мішок на спині

Хлопці пішли на угоду з прокуратурою та отримали умовні терміни. Про це йдеться у вироку Лановецького райсуду від 27 вересня 2021. Як випливає із матеріалів справи, на справу фігуранти ходили у березні 2020 року у селі Матвіївці, що на Шумщині.

Причому, разом вони за два заходи викрали з гаражів ТОВ “ШУМСЬК АГРО”  20 мішків гречки, вагою 850 кг на  20969 грн. А ще раз старший товариш ходив самотужки і викрав ще 10 мішків, вагою 425 кг, вартістю 10 484 грн. Гречку вивозили на підводі з конем.

Дії старшого фігуранта були кваліфіковані за ч.3 ст. 185 КК “Крадіжка” та ч.1 ст. 304 КК “Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність”, дії молодшого – за ч.3 ст. 185 КК.

Уже в суді хлопці пішли на угоди про визнання винуватості. Того ж дня їх суд позатверджував. Зокрема, визнав старшого фігуранта винуватим у крадіжці та втягненні неповнолітнього у злочинну діяльність та призначив узгоджене покарання – йдеться про 4 роки тюрми у підсумку за двома статтями, звільненні від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК та призначенні два роки іспитового строку.

Молодшого – визнав винуватим у крадіжці, два три роки тюрми, звільнив від їхнього відбування, призначив рік іспитового строку. Наразі вирок законної сили не набрав.

Читайте також:
Виносив товари під курткою: у Тернополі викрили серійного крадія