П’ятниця , 26.04.2024

Водій “Сітроена”, який у Мишковичах влетів під рейсовий автобус, отримав умовних термін

Рік умовно отримав водій Сіtrоеn, який 13 лютого 2021 року скоїв аварію на дорозі «Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече», зіткнувшись з рейсовим автобусом.

Мишковичі, ДТП

В аварії постраждав його син, отримавши тяжкі травми. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 28 вересня 2021.

Як вбачається з обвинувального акту,  водій автомобіля Сіtrоеn, поблизу села Мишковичі, здійснюючи виїзд на головну дорогу, допустив занос, внаслідок якого не надав перевагу у русі Mercedes – Benz, рейсовому автобусу “Чернівці-Тернопіль”, який їхав головною. Транспортні засоби зіткнулись.  У результаті зіткнення отримав тяжкі травми 16-річний  син водія Сіtrоеn.

Такі дії водія легківки поли кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило тяжке тілесне ушкодження потерпілому.

Надалі, 28 вересня 2021 року, обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. Того ж дня її суд затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 286 КК та присудив узгоджене покарання. Йдеться про три роки тюрми, звільненні від їхнього відбування на підставі ст.75 КК, призначенні року іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, як повідомляла торік поліція, на момент аварії у рейсовому автобусі було 16 пасажирів. На щастя, ніхто з них не постраждав.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також по цій темі:
Троє травмованих: поблизу Тернополя “Сітроен” влетів під рейсовий автобус (ФОТО)