П’ятниця , 19.04.2024

2,43 проміле: у лісах Гусятинщини спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який керував транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 9 серпня цього року на автодорозі між селами Вікно та Монастириха Гримайлівської ОТГ. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,43 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. З отриманим результатом кермувальник погодився та підтвердив поліцейським факт вживання алкоголю незадовго перед тим, як сісти за кермо. Це підтвердження зафіксовано на відео з нагрудної камери поліцейських.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і у листопаді постанова судді набрала законної сили.

Дорога між селами Вікно та Монастириха – це дорога місцевого значення, яка тягнеться паралельно з трасою Гримайлів – Сатанів. Значна частина шляху проходить через ліс. Транспорту на цій дорозі, якою користуються хіба що місцеві мешканці, небагато, але поліцейські і там патрулюють, про що свідчить даний випадок.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій гнав на шаленій швидкості і отримав 34000 гривень штрафу