Середа , 24.04.2024

3,21 проміле: у Гримайлові спіймали дуже п’яного водія скутера. Що йому за це було?

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 16 вересня у селищі Гримайлів. Працівники поліції зупинили водія скутера “Сузукі”, транспортний засіб якого був незареєстрований в установленому законом порядку.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру на місці зупинки.

Результат – 3,21 проміле, що у 16 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій із результатом погодився і не виявив бажання проїхати у медичний заклад для повторного огляду. Зізнався, що перед тим як сісти за кермо справді вживав алкоголь.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Гусятинський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. 7 листопада постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі спіймали п’яного водія “Лексуса”, але не змогли його покарати