Середа , 01.05.2024

На Чортківщині молода дівчина перерахувала 49 тисяч за фотоапарат, а гроші отримав шахрай

Поліцейські вкотре попереджають: не замовляйте товар у неперевірених продавців, а оплату здійснюйте лише після отримання та перевірки бажаного майна.

Невідомі розміщують на різних інтернет-сайтах оголошення про продаж різноманітного неіснуючого товару. Як правило, майно вони оцінюють за значно нижчою ціною від ринкової, тим самим заманюють покупців. Обов’язковою умовою являється передоплата, яка є головною ознакою злочинної пастки. Як тільки кошти надходять на рахунки аферистів, вони зникають із легко привласненими грішми, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Від такого роду злочину потерпіла жителька Чортківського району. Заявниця 2000 року народження втратила майже 49 тисяч гривень, які перерахувала невідомій особі за купівлю неіснуючого фотоапарату.

Відомості про подію правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують про прості правила, як не стати жертвами інтернет-шахраїв:

– перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті;
– при надходженні товару перевірте його на пошті;
– використовуйте функцію післяплати;
– не повідомляйте реквізити вашої картки, які маєте право знати лише Ви: термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон.

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до поліції за номером «102»

Читайте також: У Тернополі справу банди, яка катувала чоловіка і вимагала 800 тисяч доларів, скерували до суду