Субота , 20.04.2024

На Чортківщині винною в ДТП визнали… яму на дорозі. Винних людей суд не знайшов

Чортківський районний суд розглянув справу щодо директора товариства “БМБУД”, якого звинувачували у неналежному утриманні доріг.

Як вбачається із матеріалів справи, інцидент трапився іще 28 лютого цього року на автодорозі місцевого значення С-201615 Чортків-(Теребовля-Білобожниця) через Скородинці.

Водій легкового автомобіля “Рено Сценік” наїхав на перешкоду (вибоїну дорожнього покриття), що в свою чергу стало причиною ДТП, інформує Тернополіс.

Згодом працівники поліції спробували притягнути до відповідальності керівника підрядної організації, яка займається обслуговуванням дороги С-201615.

27 квітня цього року на директора ТОВ “БМБУД” склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 140 КУпАП (порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг, що призвело до створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 850 до 1020 гривень.

Втім, до покарання справа не дійшла. Вивчаючи документацію, суд прийшов до висновку, що за вказане правопорушення суб’єктом відповідальності є не директор ТОВ “БМБУД”, а майстер дорожніх робіт цієї компанії, за яким була закріплена дорога С-201615.

Тому суд визнав директора компанії не винним у вчиненні адмінпорушення. Відтак, у жовтні цю справу Чортківський районний суд закрив у зв’язку з відсутністю складу порушення та у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Читайте також:
У Польщі в результаті ДТП загинули двоє молодих українців