Субота , 27.04.2024

На Збаражчині п’яний водій скоїв ДТП і нічого йому за це не було

Збаразький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали адміністративний протокол за скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 серпня цього року у селі Лози Вишнівецької ОТГ. Вночі о 03.30 водій автомобіля “Рено” під час здійснення маневру обгону не дотримався безпечного інтервалу та допустив бокове зіткнення з автомобілем “Ауді А4”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того у водія автомобіля “Рено”, як зазначили поліцейські, були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки кермувальник “Рено” відмовився, а також відмовився і від проходження огляду у найближчому медичному закладі.

На порушника склали два адміністративних протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп’яніння).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У суді власник “Рено” своєї вини не визнав, пояснив що за кермом був не він, а його товариш. Оскільки під час ДТП була пошкоджена права дверка, то обоє вони були змушені вийти через водійську дверку. Сказав, що відмовився від проходження огляду саме через те, що не був за кермом.

Цю версію підтвердив і “незаангажований” свідок – товариш чоловіка, на якого склали адміністративні протоколи. Товариш пояснив, що тоді о третій годині ночі власник “Рено” зателефонував до нього і попросив його забрати його ж автомобілем. Бо сам не може сісти за кермо, оскільки вживав алкоголь.

Потерпілого водія “Ауді” у суді не було, бодай одного з поліцейських, які складали протокол, – теж. Якихось доказів того, що саме власник “Рено” і перебував за кермом до суду не було представлено.

Відтак, Збаразький районний суд постановив провадження у справі за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо власника автомобіля “Рено” закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Таким чином, спрацювала стандартна схема. Біля машини стоять двоє п’яних. На одного складають протокол, другий – мовчить. Потім у суді той другий розказує, що він був тверезий і саме він перебував за кермом…

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Тернополі спіймали п’яного водія “Лексуса”, але не змогли його покарати