Четвер , 25.04.2024

На Зборівщині мисливець “вполював” 1000 гривень штрафу

Зборівський районний суд призначив покарання для мисливця, який порушив правила полювання.

мисливська рушниця

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 вересня цього року на дамбі біля ставку у селі Ренів Залозецької територіальної громади.

Мисливець добув дві лиски і одну качку, не маючи при цьому документів на право полювання та відмітки у контрольній картці обліку добутої дичини. Окрім того він полював з двома собаками мисливських порід, маючи паспорт лише на одну собаку.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 85 Кодексу України про адміністративні порушення (полювання без належного дозволу чи таке, що мало наслідком добування, знищення або поранення тварин).

Дослідивши матеріали справи, Зборівський районний суд 19 листопада постановив мисливця визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 1020 гривень без конфіскації рушниці та добутих об’єктів тваринного світу.

Нагадаємо, у минулі вихідні на Чортківщині трапився резонансний випадок коли мисливець під полювання на зайця поранив 61-річну жінку та її 7-річну онуку.

Андрій ЗІНЧУК