Неділя , 28.04.2024

Плюси та особливості кібербеттингу – як і скільки можна заробити на ставках на Dota2

Дота2, Контр Страйк та Танки давно потрапили до лістингів букмекерських контор.

Але до останнього моменту популярністю цей напрямок користувався лише у справжніх шанувальників гри, які робили ставки із любові до знайомих команд.

Увага до кібербеттингу забезпечив період пандемії, коли футбольні та хокейні збірні пішли на вимушену перерву, і спортивний порядок денний обмежився шахами та кіберспортом. Потрапивши на сайт dotabetz користувачі зрозуміли, що ставити на представників кіберзбірних також цікаво та вигідно, як і на зустрічі Зеніта з Локомотивом.

Які ігри можуть вважатися кіберспортом

З мільйонів комп’ютерних ігор до рангу кіберспорту зведено менше двох десятків. Щоб проект набув такого статусу, проект має відповідати суворим правилам:

  • у противників мають бути рівні шанси на перемогу;
  • спортивний азарт повинен підкріплюватися навичками та різноманітністю прийомів;
  • процес має бути захищений від зовнішнього втручання. 

Будь-яку можливість змови виключає і те, що гра відбувається у публічному форматі. Трансляції очима самих гравців та з незалежної камери одночасно бачать мільйони шанувальників та послідовників. Стимул у вигляді багатомільйонних призових, які діляться не лише на переможців, а й на всю першу десятку, змушує рухатися вперед і боротися за будь-яку нагоду піднятися на щабель вище. 

Переваги кібербеттингу

На розклад кіберспортивних зустрічей не впливає навіть коронавірус. Через неможливість організувати відкритий формат із залом та вболівальниками було скасовано великі чемпіонати, але національні та серверні першості пройшли вчасно. І це не єдиний плюс напряму: 

  • вся інформація про турніри та гравців є в кіберпросторі;
  • за змаганням можна спостерігати від першої особи;
  • освоїти принцип гри та захопитися, можна навіть не маючи спортивних даних. 

Є й суто матеріальні гідності. Намагаючись підтримати новий і поки що не освоєний напрямок, букмекерські контори тримають високі коефіцієнти результатів. Якщо за рівних шансів двох футбольних збірних коефіцієнт не перевищуватиме 1.6, на рівні шанси ігрових п’ятрок він може перевищувати 2.

Це не тільки дає змогу реалізовувати цікаві букмекерські стратегії, а й шукати виделки. У прематчі та live-форматі можуть виникати ситуації, коли за будь-якого результату бою виграш перевищить суму вкладень. Для реалізації такого плану доведеться зареєструватись на 2-3 сайтах букмекерських контор, але правилами це не заборонено. Одночасно можна отримати бонуси від обох компаній. Список авторитетних БК, готових прийняти ставки на Дота2 та основні коефіцієнти, що дозволяють зробити вибір, представлені на головній сторінці сайту Dotabetz.