П’ятниця , 29.03.2024

Тернополянин за згвалтування співмешканки отримав 7 років тюрми

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для чоловіка, який жорстоко побив та згвалтував свою співмешканку.

Злочин трапився у лютому цього року у селищі Великі Бірки, що поблизу Тернополя.

38-річний чоловік, уродженець обласного центру, впродовж трьох місяців орендував будинок, у якому проживав разом із 19-річною співмешканкою.

Ввечері, 23 лютого, у них виник конфлікт на грунті ревнощів –  чоловік, будучи в стані алкогольного сп’яніння, побив свою співмешканку.

Згодом за кілька годин, а це вже було 24 лютого близько першої ночі, чоловік іще раз побив співмешканку. Потерпіла отримала травми і злягла, оскільки погано себе почувала.

Потім 24 лютого, близько 15.30, чоловік згвалтував співмешканку. Бив її по обличчю і коли вона перестала чинити опір, вчинив статевий акт проти її волі.

Коли чоловік заснув, його співмешканка втекла з будинку. Потерпілу госпіталізували у лікарню, а потім її батьки звернулися у поліцію.

Стосовно чоловіка відкрили кримінальне провадження за двома статтями – ч. 1 ст. 122 КК України (умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості) і ч. 2 ст. 152 КК України (згвалтування вчинене повторно або щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних чи близьких стосунках).

У судовому засіданні обвинувачений своєї провини не визнав. Зазначив, що співмешканку не бив та не гвалтував.

Втім, як слідує із матеріалів справи, у обвинуваченого та потерпілої напередодні злочину гостювали друзі та знайомі. Згодом на грунті ревнощів у чоловіка та його співмешканки виник конфлікт, який завершився побиттям останньої. Іще згодом чоловік у присутності співмешканки здійснив статевий акт з іншою жінкою, а опісля цього згвалтував свою співмешканку.

Відтак, зважаючи на пояснення свідків та висновки експертиз, суд все ж таки дійшов висновку, що в діях обвинуваченого вбачаються ознаки інкримінованих йому кримінальних порушень.

У підсумку Тернопільський міськрайонний суд 8 листопада призначив обвинуваченому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Рішення суду іще не вступило в дію. Впродовж 30 днів з часу його проголошення обвинувачений має право подати апеляцію, що він, напевно і буде робити.

Слід зауважити, що цей чоловік, раніше був неодноразово судимий за крадіжки, хуліганства та грабежі.

Так, у 2015 році за грабіж він отримав 4 роки позбавлення волі, але суд дав йому можливість виправитися і основне покарання замінив дворічним іспитовим терміном.

І у 2016 році він іще раз отримав 4 роки позбавлення волі і на підставі ст. 75 ККУ від відбування покарання був звільнений з іспитовим терміном 2 роки. Тепер же список його судимостей поповнився іще однією.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Тернополі двоє податківців, які вимагали величезний хабар, отримали по 8 років тюрми