П’ятниця , 29.03.2024

У Бережанах судили жителя Козівської ОТГ, який вдома зберігав бойові патрони

На Тернопільщині чоловік під час польових робіт навесні 2021 року знайшов у траві розкидані боєприпаси різного калібру.

Їх переніс додому, чим згодом заробив собі кримінальну справу. Історія завершилась угодою з прокуратурою та умовним терміном.

Про це йдеться у вироку Бережанського райсуду від 22 жовтня. Як вбачається із обвинувального акту,  фігурант справи – уродженець Козівського району, одружений, на утриманні одна малолітня дитина, не працюючий,  інвалід ІІІ групи, раніше не судимий.

Навесні 2021 на околиці села Геленки він помітив у траві розкидані боєприпаси різного калібру, зокрема 5 бойових патронів калібру 5,45 мм (5,45х39 мм) – зразка 1974 р. із звичайнимим кулями, заводського виготовлення до нарізної вогнепальної зброї, придатні для стрільби; 2 пістолетних патрони калібру 9 мм (9х18) – штатні патрони пістолета Макарова, заводського виготовлення,  придатні для стрільби, та 1 бойовий патрон калібру 7,62 мм (7,62х54R мм) – заводського виготовлення до гвинтівок системи Мосіна зразка 1891/30 рр. із звичайною кулею, придатний для стрільби . Взяв їх і заніс додому, де 19 червня  під час обшуку їх знайшли та вилучили правоохоронці.

Дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового розслідування за ч.1 ст. 263 КК України за ознаками придбання, носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Надалі, 25 серпня 2021 року, чоловік пішов на угоду з прокуратурою, яку суд 22 жовтня і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання: 3 роки тюрми, звільнення від їхнього відбування, призначення року іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
Врятували три автомобілі: у Старому Місті горіло гаражне приміщення (ФОТО)