Четвер , 28.03.2024

У Чорткові водій вантажівки “МАН” в’їхав у “Каділлак” і не отримав за це штрафу

Чортківський районний суд не зміг призначити покарання для водія автомобіля, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 22 липня цього року у місті Чорткові. На вулиці Залізничній водій вантажівки “MAN-T6X”  не врахував дорожню обстановку, не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткненням із легковим автомобілем “CADILLAC SRX”.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

На водія вантажівки поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди.

За скоєне чоловікові загрожував штраф у розмірі 850 гривень.

Вперше протокол до суду надійшов 4 серпня, але постановою судді від 5 жовтня був відправлений назад у поліцію для належного оформлення. Вдруге протокол до суду потрапив 23 жовтня.

5 листопада, розглянувши матеріали справи, Чортківський районний суд постановив водія вантажівки визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП і водночас закрив провадження у цій справі у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Нагадаємо, згідно чинного законодавства, термін притягнення до адміністративної відповідальності, за винятком ст. 130 КУпАП, складає три місяці. Оскільки судовий розгляд справи відбувся у пізніший термін, ніж 90 днів, тому порушника не вдалося покарати штрафом.

Читайте також:
У Тернополі 17-річний житель Чортківщини викрав автомобіль у таксиста