Субота , 20.04.2024

У Почаєві п’яний мотоцикліст в’їхав у бетонну огорожу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія мотоцикла, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП, мотоцикл

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 квітня цього року у місті Почаєві. На вулиці Березина водій двоколісного транспортного засобу марки “Ямаха” не впорався з керуванням та наїхав на бетонну огорожу.

У результаті ДТП кермувальник отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований у Кременецьку районну лікарню. У медичному закладі проводився забір крові на вміст алкоголю. Результат – 2,42 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми.

Тобто мотоцикліст скоїв аварію у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Спочатку за даним фактом відкрили кримінальне провадження, але згодом його закрили, оскільки крім самого винуватця автопригоди більше ніхто не постраждав.

Але після закриття кримінального провадження на мотоцикліста склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що перед тим як сісти за кермо випив пляшку пива.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив, водія “Ямахи” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
У Підволочиську водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу