Четвер , 25.04.2024

У приоритеті — дороги і вакцинація: Тернопіль відвідав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Сьогодні Тернопілля з робочим візитом відвідам прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він побував на кількох місцевих об’єктах.

Найдовший автомаршрут України

Зокрема прем’єр проінспектував хід виконання робіт на автошляху М-30 Стрий – Ізварине. Ця дорога є головним об’єктом «Великого будівництва» 2021 року у Тернопільській області.

Як зазначив голова облдержадміністрації Володимир Труш, у Тернопільській області ремонт 66,3 км Дороги Єдності впевнено просувається до завершення. На понад 60 кілометрах вже нанесено дорожню розмітку.

Найскладнішою залишається ділянка у межах міста Бережани, де капітальний ремонт включає відновлення комунікацій, інформує пресслужба ТОДА.

Частиною М-30 – нового найдовшого автомобільного маршруту України – є сучасна дворівнева дорожня розв’язка на Гаївському шляхопроводі. Торік з державного бюджету на її будівництво виділено 190 млн грн.

Крім того, оголосили міжнародний тендер на будівництво північно-східного обходу Тернополя, який з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці, і дві міжнародні траси М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече й М-30 Стрий – Ізварине.

«Повинні наростити темпи проведення вакцинальної кампанії»

Денис Шмигаль ознайомився із роботою центру вакцинації, що на вулиці Злуки, 45 у Тернополі.

Центр масової вакцинації населення від COVID-19, що розташований «Центрі дозвілля і молодіжних ініціатив ім. О. Довженка» щодня здатний вакцинувати понад 2000 осіб.

“Вакцинація сьогодні залишається найбільш ефективним способом боротьби із COVID-19. Ще раз наголошую, що усі наявні в Україні вакцини є безпечними та ефективними. Ми повинні наростити темпи проведення вакцинальної кампанії, оскільки щеплення вберігає життя й здоров’я. Вакциновані люди хворіють рідко або ж у легкій формі, тому закликаю громадян звернутися до найближчих пунктів щеплення та захистити себе й рідних”, — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наразі на Тернопільщині доступні усі 4 види вакцин, що є в Україні.

“Сьогодні ми працюємо над наближенням вакцини до кожного жителя нашої області. Для цього ми робимо максимально доступними для громадян центри та пункти вакцинації. Нагадаю, що нині в області доступні усі 4 види вакцин: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. Загалом, в області нині функціонує 15 центрів та 59 пунктів вакцинації населення ”, – каже голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш

З початку вакцинальної кампанії в області зроблено 488 945 тисяч щеплень.

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 16 листопада