Четвер , 25.04.2024

У Тернопільському районі водій скутера наїхав на обірвані електричні дроти і потрапив у ДТП

Дорожньо-транспортна пригода за участі водія скутера трапилася у селі Козівка Великогаївської ОТГ, що у Тернопільському районі.

Фото ілюстративне

8 вересня цього року студент Тернопільського технічного коледжу, перебуваючи за кермом скутера наїхав на обірвані дроти, які звисали від електричної опори, та впав із транспортного засобу.

У результаті аварії юнак травмувався, а скутер отримав механічні ушкодження.

На кермувальника працівники поліції склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП), мотивуючи тим, що юнак не обрав безпечної швидкості руху і завчасно не помітив перешкоду.

У судовому засіданні скутерист своєї провини не визнав. Пояснив, що насправді рухався із досить малою швидкістю, оскільки дорожнє покриття вкрите вибоїнами. А також рухався навпроти сонця, що погіршувало видимість.

За словами кермувальника, в якийсь момент він відчув, що наїхав на перешкоду та перекинувся і випав зі скутера на дорогу. Коли прийшов до тями, відчув біль і побачив на собі тілесні ушкодження. Оглянувшись, зрозумів, що наїхав на дроти, які обвисали над дорогою із електричного стовпа.

Юнак запевнив, що при керуванні був уважним, однак, через недбалість відповідальних осіб, які не забезпечили безпечного руху і проїзду через вулицю, своєчасно не забрали із вулиці дроти із електричної опори, наїхав на них, отримавши при цьому тілесні ушкодження.

Вислухавши пояснення юнака та дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив провадження у справі за ст. 124 КУпАП стосовно водія скутера закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і у листопаді постанова судді набрала законної сили.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій гнав на шаленій швидкості і отримав 34000 гривень штрафу