Четвер , 28.03.2024

У Тернополі молодик хотів купити мотоцикл, а потім передумав і вкрав його

У Тернополі неповнолітній хлопець продавав мотоцикл, однак залишився і без транспортного засобу, і без грошей.

мотоцикл крадіжка

Покупець просто сів і поїхав, чим надалі заробив собі кримінальну справу та судимість.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 7 жовтня 2021 року. Як випливає із обвинувального акту, випадок трапився вранці 22 травня біля ТРЦ “Новус”.

Тоді під час огляду на предмет справності та технічного стану, неповнолітній володілець мотоциклу «Defiant» добровільно покупцеві ключі від мотоциклу, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс та захисний шолом. Покупець  сів і попрямував в напрямку вулиці Кн. Острозького та більше не повернувся. Своїми діями він незаконно заволодів транспортним засобом, а саме мотоциклом марки «Defiant», моделі «DT-200», вартістю 15141,09 гривень.

У суді обвинувачений вину у вчиненні злочину за ч.1 ст.289 КК визнав  та погодився із всім обвинуваченням, викладеним в обвинувальному акті. Крім цього, зазначив, що мав кошти для придбання мотоцикла марки «Defiant»,  але коли другий раз проїхався, поїхав в гараж, де виключив мобільний телефон.

У вчиненому злочині обвинувачений щиро розкаявся та відмовився від дослідженні у суді доказів, зібраним досудовим слідством. Суд таких і не досліджував. Він прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого, визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 4 роки обмеженні волі. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
На Тернопіллі жінка продавала в інтернеті взуття, а втратила 45 тис грн