Четвер , 18.04.2024

У Тернополі п’яний чоловік хуліганив без документів і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для чоловіка, який порушив правила карантину і перебував на вулиці без документів.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 жовтня цього року у Тернополі. В обідню пору на вулиці Київській мешканець обласного центру, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчиняв хуліганські дії – висловлювався нецензурними словами, вчиняв конфлікт, чим порушував громадський порядок та спокій громадян.

На місце події викликали поліцейських і з’ясувалося – чоловік перебуває на вулиці без документів, що посвідчують особу, а це в свою чергу є порушенням вимог карантину.

Відтак, на порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню поліцейського) і за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

Розглянувши матеріали справи за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП, Тернопільський міськрайонний суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

А що стосується порушень за ст. 173 і 185 КУпАП, то наразі суд відправив матеріали у патрульну поліцію на доопрацювання.

Слід зауважити, що за перебування громадян на вулиці без документів у період карантину суди зазвичай виносять покарання у вигляді усного зауваження чи попередження.

Однак, вказаний чоловік, уродженець Бучацького району, 14 жовтня вчиняв хуліганські дії. Окрім того раніше у Тернополі та Бучачі він неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Власне, такий послужний список і став причиною того, що за порушення карантину чоловік отримав суворе покарання.

Читайте також:
На Монастирищині жінка палила листя, а підпалила ліс. Якими були збитки?