Четвер , 25.04.2024

У центрі міста п’яний тернополянин дістав пістолет і перехожій жінці погрожував вбивством

У Тернополі судили чоловіка за погрози вбивством перехожій на вул. Чорновола. Тернополянину присудили пів року арешту.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 22 листопада. Як вбачається із обвинувального акту, конфлікт трапився 8 вересня 2021 близько 2.30 на вул. Чорновола.

Тоді обвинувачений наблизився до раніше невідомої йому жінки, дістав із кишені куртки короткоствольний вогнепальний пістолет, моделі «ПМ-РФ», калібру 9 мм та агресивно сказав: “Твоє життя може обірватися в будь-який момент!”. Погрозу жінка сприйняла за реальну.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 129 КК “Погроза вбивством”.

У суді обвинувачений вину не визнав. Розповів, що того дня святкував день народження сина, був п’яним. Сказав, що до потерпілої та свідків сам не підходив. Мовляв, потерпіла зробила йому зауваження, між ними почалася розмова. При цьому присутні з потерпілою свідки нічого не говорили, стояли як вкопані. На його думку, було неправильним те, що чоловіки себе не захищали.

При собі мав зброю, а саме пристрій для відстрілу гумових куль, разом з дозволом. Але ні на кого його не направляв. Також заявив під час судових дебатів, що винуватим себе не вважає і буде оскаржувати будь-яке рішення, яке суд прийме щодо нього.

Потерпіла розповіла, що тієї ночі поверталась з двома друзями із сторони залізничного вокзалу в сторону площі. А обвинувачений йшов іншою стороною та щось вигукував. Вона з друзями йшли далі, не звертаючи уваги. Однак далі так склалось, що обвинувачений їх наздогнав і почалась перепалка. На її думку, він мав намір спровокувати хлопців на певні дії. В якийсь момент він заявив, що дівчат не чіпає, тому вона попросила своїх друзів мовчати, щоб спробувати залагодити конфлікт.

В ході розмови обвинувачений витяг зброю та по черзі на кожного з них її націлював. В один момент він правою рукою витяг з під куртки чи кофти, та націлив зброю на неї, сказавши, що її життя може обірватися в один момент.  Проте, вона схопила за зброю та вибила її з рук обвинуваченого. Той, півдняши пістолет із землі, сказав, що він не заряджений. Закінчення конфлікту не пам’ятає, однак вона відразу зателефонувала у поліцію.

Дослідивши ці та інші докази, матеріали справи, суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Відтак визнав його винним у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив шість місяців арешту.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
Киянина, який вбив жителя Почаєва, шукає тернопільська поліція