Четвер , 18.04.2024

За крадіжку продуктів із супермаркету тернополянка отримала 6 місяців арешту

Шість місяців арешту присудили у Тернополі жінці, що винесла з “Новуса” продуктів на 500 грн. Обвинувачена – раніше судима.

Тернопіль, супермаркет НовусПро це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 27 жовтня. Фігурантка справи – уродженка Макіївки Донецької області, раніше неодноразово судима, востаннє вироком Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 9 грудня 2020 року за ч.2 ст.185 КК України до покарання у виді 5 місяців арешту.

Як вбачається із обвинувального акту, ввечері 20 лютого цього року обвинувачена поклала собі в сумку хліб, дві пляшки горілки, упаковку пельменів, твердий сир на 532 грн 75 коп і пройшла повз касову зону не розплатившись. Жінки вийшла з магазину,  але її зупинили згодом охоронці “Новуса”.

Дії обвинуваченої були кваліфіковані за ч.2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України –  закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчиненого повторно. 26 жовтня вона пішла на угоду про примирення з представником потерпілої сторони. Наступного дня  суд її затвердив. Він визнав обвинуваченою винуватою у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання  у вигляді шести місяців арешту.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Тернополі спіймали і покарали пенсіонера, який продавав у гуртожитку розведений спирт