П’ятниця , 29.03.2024

Дитяче ортопедичне взуття, як правильно обрати, щоб уникнути плоскостопості

Вибір взуття для діточок – справа дуже нелегка та відповідальна, а якщо мова йде про ортопедичне, то ще й доволі проблематична.

дитяче ортопедичне взуттяВ доцільності носіння такого типу взуття вже давно переконалися. Майже всі діти народжуються з плоскостопістю та іншими відмінностями ніжок, це не свідчить про обов’язкові проблеми з розвитком в подальшому, але допомога, без сумніву, потрібна.

Інтернет магазин дитячого ортопедичного взуття Калинка має чималий досвід у взуттєвій сфері, тож може надати декілька важливих порад, розповісти, як вибрати ортопедичне взуття для дітей.

Як вибрати ортопедичне взуття для дітей?

Щоб робити вибір було зручніше, ми зібрали рекомендації провідних педіатрів-ортопедів країни стосовно вибору взуття для діточок.

Тож, дитяче ортопедичне взуття – це взуття, яке призначено для профілактики та лікування проблем з опоно-руховим апаратом. Від звичайного відрізняється спеціальними елементами, що допомагають підтримувати стопу та гомілку.

Дитина народжується з плоскою ніжкою. Це абсолютна норма. Остаточне формування закінчується приблизно до 12 років. В нормі в процесі росту формуються склепіння, що працюють подібно амортизаторам, пом’якшуючи поштовхи під час бігу, стрибків та ходьбі.

Батьки повинні дозволяти малечі бігати босоніж, щоб правильно формувалась ступня. Але багато хто не робить цього, що доповнюючи спадковість і призводить до плоскостопості. Щоб стопа формувалася правильно, і було розроблене спеціальне взуття під назвою «ортопедичне».

Дитяче ортопедичне взуття, як вибрати:

  • запам’ятайте, що якісні моделі мають пластичну гнучку підошву, яка захищає ногу від навколишнього середовища, не перешкоджає рухам стопи;
  • зсередини мають супінатори;
  • ортопедичне дитяче взуття має невеличкий каблук Томаса, що підтримує п’яточку та перешкоджає падінню назад, а також додатково тренує стопу;
  • перш ніж купити дитяче ортопедичне взуття зверніть увагу чи має воно високий задник. Він щільно прилягає до гомілковостопного суглобу та надійно фіксує його;
  • вологопоглинаюча устілка, що пропускає повітря;
  • широкий носок, щоб маленькі пальчики відчували свободу та вільно рухалися;
  • матеріал потрібен дихаючий (замша, шкіра, нубук, синтетичні та натуральні тканини).

Є моделі, призначені для попередження розвитку аномалій та для корекції невеликих відхилень від норми. А є такі, що виправляють вже наявні дефекти. Ортопедичне дитяче взуття – це надійна допомога в формуванні маленької стопи.

Чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайного, чому воно потрібне?

Якщо наявні патології стопи або гомілки (ДЦП, клишоногість, аномалії розвитку опорно-рухового апарату), дитяче ортопедичне взуттявикористовують лікувальне дитяче ортопедичне взуття. Воно має підбиратися особисто для кожної дитини, та мати змогу корегуватися в процесі розвитку ніжки ортопедами.

В магазині в Тернополі на вас чекає величезний асортимент. Ви зможете купити дитяче ортопедичне взуття згідно своїх вкусів, побажань та рекомендацій лікаря.

Ортопедичне взуття для дітей – вибираємо правильно!