П’ятниця , 26.04.2024

На Бучаччині водій на прохання сусідки перепаркував машину і отримав штраф за п’яну їзду

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 24 жовтня цього року у селі Жнибороди, що на Бучаччині. Ввечері, близько 22.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2103”, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Алктотестер показав результат 0,38 проміле – це лише на 0,18 проміле вище допустимої норми і такий показник вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Проїхати у медичний заклад для “контрольного” огляду кермувальник відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та щиро розкаявся у вчиненому. Пояснив, що сусідка попросила його перепаркувати автомобіль в інший гараж, який знаходився неподалік – на відстані близько 200 метрів. Під час того, як переганяв авто, і був зупинений працівниками поліції.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія “Жигулів” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами.

Додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами суд не застосував, оскільки кермувальник ніколи не отримував водійського посвідчення.

Але натомість іще на місці зупинки поліцейські наклали на водія адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн за порушення ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів).

Таким чином перепаркування автомобіля у нетверезому стані та без водійського посвідчення обійшлося для порушника двома штрафами на загальну суму 20400 гривень.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
2,2 проміле: у Підволочиську водій “копійки” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу